Pompoen- en gembercake met Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Trappist (Dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 350 gram flespompoen, geschild en ontpit
• 100 gram zachte roomboter
• 3 eetlepels zoete gemberbolletjes, fijn gesneden
• 3 theelepels geraspte verse gember
• 2 theelepels speculaaskruiden
• 125 gram crème fraîche
• 300 gram zelfrijzend bakmeel, inclusief bakmeel om te bestuiven
• 125 gram kristalsuiker
• 2 middelgrote eieren
• 2 theelepels bakpoeder
• boter, om in te vetten
• 4 eetlepels verkruimelde walnoten

 

Bereidingswijze:

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De pompoen in blokjes of stukjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. In een mengkom de roomboter met de keukenmachine of handmixer mengen met de fijn gesneden gemberbolletjes, geraspte verse gember, speculaaskruiden. De eieren een voor een erdoor roeren. De crème fraîche toevoegen en goed roeren. Het gezeefde bakmeel en de bakpoeder toevoegen, goed mixen en vervolgens de uitgelekte blokjes of stukjes flespompoen erdoor roeren. De binnenkant van een ingevette bakvorm met wat bakmeel bestuiven en het beslag erover verdelen. In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en in 45 minuten gaar bakken. Eventueel met aluminiumfolie afdekken als de bovenkant te donker wordt. Tegen het einde van de baktijd een schone houten of metalen prikker in de cake steken. Is de prikker schoon dan is de cake gaar. De cake af laten koelen, in parten verdelen en met verkruimelde walnoten garneren Met een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Dubbel serveren. Het lichte zoetje van het bier komt goed tot z’n recht met de zachte en lichtzoete smaak van de combinatie van de flespompoen en gember.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel