Bleekselderij, room- en blauwaderkaas, bieslook, walnoten en KIEM

Type bier: Mei- of lentebock

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 2 bleekselderijstengels
• 4 eetlepels roomkaas
• 75 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne, Gorgonzola
• 1 eetlepel fijn geknipte verse bieslook
• 75 gram verkruimelde walnoten
• Duits & Lauret KIEM, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

De draadjes van de bleekselderij verwijderen en in stukken van 4 tot 5 cm snijden. Water aan de kook brengen en de stukken kort beetgaar koken. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. In en mengkom de roomkaas met de blauwaderkaas mengen en 1 uur in de koelkast laten opstijven. Dit mengsel over de holte van de stukken bleekselderij verdelen. De verkruimelde walnoten zeer kort in een koekenpan zonder vet verwarmen. Met fijn geknipte verse bieslook en verkruimelde walnoten garneren. Een goed gekoeld glas Duits & Lauret KIEM erbij serveren.

 Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden 2013 (MMXIII).

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com