Nieuws

Februari 2018

ABT Gazet februari met de bieren van de maand van het vat en op fles in de aangesloten biercafés. Verder actuele informatie over bierevenementen en een recept met bier. Informatie www.alliantie-van-biertapperijen.nl en Facebook pagina Alliantie van Biertapperijen

Brouw! Magazine, is het nieuwe tijdschrift voor Craft- en homebrewers. Dit blad wordt uitgegeven door de uitgever van BIER! Magzine. In dit nieuwe tijdschrift, dat 4x er jaar gaat verschijnen, staan alle aspecten van het brouwen centraal. Informatie en abonnement www.brouwmagazine.nl

Beer & Foodpairing Competition, de semi-fainales op 28 februari bij Cause Beer Loves Food in Amsterdam. Informatie Facebook pagina Cause Beer Loves Food.

Bierfestivals, voor een overzicht van bierfestivals in België en Nederland. Nederland www.pint.be. België www.zythos.be

Biercuisine op Facebook, actuele informatie over bier, bierevents, koken met bier en bier als begeleidende drank op Facebookpagina Biercuisine

 

Cuvée van de Keizer, Open brouwdag op 24 februari bij brouwerij Het Anker in Mechelen. Het brouwproces kan vanaf de vroege ochtend van nabij worden gevolgd in de brouwerij. Informatie en reservering www.hetanker.be

 

 

 

 

ABT Gazet van januari met het bier van deze maand van het vat Bruinen Os (Vlaams bruin) van 8 vol% van Bourgognes des Flandres en Crowdsurfer (Pale Wheat Ale) van 5,5 vol% van Raven Bone Hill. Verder actuele bierinformatie en een culinair recept. Informatie www.alliantie-van-biertapperijen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PINT Magazine voor biergenieters, no. 223, met aandacht voor onder meer uitreiking ‘Gouden Pint 2017’, brouwerij Boegbeeld uit Den Bosch, Inbier (contract brouwerij in Sittard), brouwerij Duits & Lauret officieel geopend, portretten van Jacques Bertens (Brand Zwaar Blond) en Jeroen Free (2 Brand IPA’s), Gerardus Tripel en het bier Overdwars. Verder proeverij van bieren van het type barley wine, logo voor craft brewers, nieuwe monoblends van Frank Boon. Het gerecht Mangomousse met twee bieren van Bob Molenbroek. Informatie www.pint.nl

Winterbierfestival, georganiseerd door PINT regio Zuid-Holland op zondag 21 januari. Dit festival met zeer veel winterbieren van kleine brouwerijen wordt voor de 25e keer georganiseerd. Locatie Wellant College, Ronsseweg 555 in Gouda. Informatie www.pint.nl en Facebook pagina Pint

 

 

De Zytholoog, no. 59, met aandacht voor onder meer brouwerij Deca in Woesten-Vleteren, 2 recepten met Deca bieren van Biercuisine, Dag van de bierconsument, 10 jaar Belgoo, Independent Craft Seal, terugblik op Brussels Beer Challenge 2017, Norbertijnenabdij van Averbode en nog meer interessante artikelen. Verder diverse boekrecensies en een aparte streekbijlage over Mechelen Rupel. Informatie www.zythos.be

Winterbierfestivals, voor een overzicht van festivals www.pint.nl



 

 

 

 

 

 

 

 Artikelen en recepten van Biercuisine verschijnen regelmatig in de onderstaande media:

• ABT Gazet van de Alliantie van Biertapperijen (ABT)

• BAV Journaal

• Bier! Magazine

• Bierpassie Magazine

• DRINKS Slijtersvakblad

• Hap & Tap Horecamagazine voor Noord-Brabant en Zeeland

• PINT Nieuws

• Zytholoog