Salade met artisjok, ansjovis, gegrilde rode paprika, ei en Surf Ale

Type bier: India Pale Ale, mild gehopt

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 artisjokbodems, op (olijf)olie, in dunne plakjes
• 4 tot 5 eetlepels geroosterde rode paprika, in dunne reepjes
• 2 hardgekookte eieren, in plakjes
• 6 reepjes ansjovis, op (olijf)olie, gehalveerd
• 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
• 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
• 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
• 75 gram botersla, schoongemaakt, in reepjes of stukjes
• stokbrood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom de olijfolie met het citroen- of limoensap met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De botersla over borden verdelen. De plakjes artisjokbodem, geroosterde rode paprika, plakjes hardgekookt ei en reepjes ansjovis erop rangschikken. De dressing erover verdelen. Een goed gekoeld glas Surf Ale van 6,4 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aroma’s van onder meer citrus en ananas past goed bij de licht geroosterde smaak van de rode paprika, de zilte smaak van de reepjes ansjovis en de frisse smaak van de dressing.
DAVO bieren Sluisstraat 6 7411 EG Deventer
www.davobieren.nl
Assortiment van deze brouwerij: Surf Pro, Surf Ale, Migaloo, Wicked Barley Wine, Bock, Kriek, Hoppen Blond, Vienna Lager en andere bieren. Zie: website.