Tiramisu met Poortwachter van Slot Oostende

Type bier: Porter

Ingrediënten voor vier tot acht stukken:
• 180 gr mascarpone
• 7 eetlepels suiker
• 375 ml slagroom
• 1 flesje Poortwachter
• 30 lange vingers (eventueel te vervangen door cantucinni)
• 4 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:
Meng de mascarpone met de suiker in een kom. Klop in een andere kom de slagroom op. Roer de inhoud van beide komen door elkaar.
Giet het bier in een ondiepe schaal. Haal de lange vingers door het bier. (Laat niet te lang weken). Maak in een lage overschaal of met bakpapier beklede springvorm een laag van de helft van de lange vingers. Smeer een laag van de helft van het slagroom/mascarpone mengsel over de koekjes. Bestrooi met de helft van de cacaopoeder.
Leg er op dezelfde manier een tweede laag op. Dek de schaal af met folie en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Druk hier een koel glas Poortwachter bij. Combineert goed met de zoete smaak en lichte bitterheid van de tiramisu.

Slot Oostende/Het Biercollectief, Diazweg 3, 4462 HG Goes
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31(0)6 1474 6754
Assortiment van deze brouwerij, een selectie: Mosselbier, Wit Voetje, Straffe Non, Dubbel Slot, Poortwachter