Gemengde champignons met gerookte kipfilet, bleekselderij en Mommeriete Rookbock

                                                                  

Ingrediënten voor vier personen:
• 50 gram oesterzwammen, schoongemaakt, in stukjes
• 200 gram (licht) gerookte kipfilet, in plakjes
• 1 kleine stengel bleekselderij, draadjes verwijderd, in blokjes of stukjes
• 2 kleine sjalotjes, geschild, in blokjes
• 1 dl groente- of gevogelte bouillon
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:
Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De champignons erdoor roeren en verder kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron nog 3 tot 4 minuten verwarmen. Vervolgens de blokjes of stukjes bleekselderij erdoor roeren. Alle ingrediënten in de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta verdelen en met de plakjes gerookte kipfilet garneren. Een licht gekoeld glas Mommeriete Rookbock erbij serveren. Dit ondergistende bockbier van 6,7 vol% met een aroma van gerookte mout, past goed bij de licht gerookte smaak van de kipfilet, de aardse smaak van de champignons, de zacht licht zoete smaak van de bleekselderij en de licht geroosterde smaak van het brood.

Brouwerij Mommeriete De Oostermaat 66 7783 BX Gramsbergen
www.mommeriete.nl
Bieren in het assortiment van deze brouwerij: Mommeriete Rookbock, Vrouwe van Gramsbergen, Mommeriete Winterbier, Mommeriete Blond, Heer van Gramsbergen, Meibock, Scheerse Tripel.

Type bier: bockbier gerookt