Courgette- en kikkererwtenkoekjes met kalkoenfilet met Beyerd Hefe Weisse

Ingrediƫnten voor vier personen:

  • 1 kleine courgette
  • 200 gram kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
  • 1 ei
  • 250 gram kalkoenfilet, in dunne plakjes
  • 2 tot 3 theelepels cajun kruiden (voor gevogelte)
  • 1 theelepel fijngemalen komijnzaadjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 20 cl gevogelte- of groentebouillon
  • olie om te bakken
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. De velletjes vervolgens eruit halen. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei, de gezeefde bloem en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en nog zeer kort op de laagste hittebron verwarmen. Na het verwarmen iets laten afkoelen. Met de cajun kruiden bestrooien en de warme plakjes kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen. Over voorverwarmde borden verdelen. Serveren met Beyerd Hefe Weisse. Dit frisse tarwebier van 5,5 vol% komt goed tot zijn recht bij de licht kruidige smaak van de kalkoenfilet en de volle smaak van de koekjes met de subtiele toets van de komijnzaadjes. De kalkoenfilet kan worden vervangen door kipdijenfilet.

Brouwerij De Beyerd Boschstraat 26 4811 GH Breda

www.beyerd.nl

Assortiment van deze brouwerij: onder meer DIRK (Urtyp pilsener), Drie Hoefijzers Klassiek, Beyerd Speciaal Blond, Beyerd Hefe Weisse, Beyerd Speciaal Tripel, Beyerd APA (American Pale Ale), Beyerd Dubbel, Beyerd Schwarzbier, Beyerd Herfstbock, Beyerd Winterbier