Salade van oogbonen, peultjes, tomaat en Eem Bier Zonnig

Type bier: Blond, licht

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 gram oogbonen (black-eyed beans), gekookt, uit pot of blik
  • 2 sjalotjes
  • 8 kerstomaatjes
  • 150 gram verse peultjes of dunne sperziebonen
  • 2 eetlepels dunne reepjes (gegrilde) rode paprika
  • 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 2 theelepels bloemenhoning
  • 50 tot 75 gram gemengde sla, met rucola, snijbiet
  • ciabatta of stokbrood
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Oogbonen laten uitlekken en samen met de stukjes sjalot kort om en om bakken in 2 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. De peultjes beetgaar koken en laten uitlekken. Vier eetlepels olijfolie, limoen- of citroensap en bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gemengde sla en dunne reepjes (gegrilde) rode paprika over borden verdelen en de oogbonen en stukjes sjalot, peultjes en gehalveerde kerstomaatjes erop rangschikken. De dressing erover verdelen. Met ciabatta of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Eem Bier Zonnig van 5,8 vol% erbij serveren. Dit fruitige, blonde bier combineert goed met de frisse toets van de salade en de dressing.

Brouwerij Eem Bier Havenstraat 5b 8081 BN Elburg

www.eembier.nl

Assortiment van deze brouwerij: Zonnig, Jolig. Tierig, Potig, Dorstig, Bronstig, Grillig, Prachtig, Krachtig, Machtig en andere bijzondere bieren, waaronder Tasty Lady bieren. Voor de overige bieren, zie de website.