Risotto met radicchio en Hopwit van het Brouwerij Witte Anker

Type bier: witbier (extra gehopt)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 200 gr risotto rijst
  • ½ ui of 1 sjalotje (fijn gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 liter warme groente bouillon
  • 10 blaadjes salie ( in fijne reepjes gesneden)
  • 200 gr radicchio (in fijne reepjes gesneden)
  • 75 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • ½ citroen
  • ½ flesje Hopwit (flesje van 33 cl)
  • peper uit de molen en zout

Bereidingswijze:

Bak de radicchio, ui en knoflook langzaam glazig en gaar in een ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe. Bak roerend 2 minuten mee. Voeg een half flesje Hopwit toe en laat al roerend het grootste deel van het bier verdampen.

Schep er dan een grote soeplepel met bouillon bij. Op laag vuur laten verdampen. Regelmatig roeren. Herhaal dit ongeveer 15 - 20 minuten tot de rijst beetgaar is.

Voeg dan de salie toe. Roer en laat 2 minuten meekoken. Roer de crème fraîche en de kaas door de risotto. Haal de risotto van het vuur en knijp er flink wat citroensap over. Serveer op warme borden en drink er een gekoeld glas Hopwit bij.

Brouwerij Witte Anker, Zonnebloemstraat 14, 4818 HK Breda. www.witteanker.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. blond en witbier