Gegrilde kipdijenfilet met salade van rode biet, bleekselderij, komkommer en Saison Noordt

Type bier: Saison

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram kipdijenfilet, ambachtelijke of bio kwaliteit
• 150 gekookte rode biet, in blokjes of reepjes
• 1 bleekselderijstengel, schoongemaakt en in dunne blokjes of reepjes
• 1 halve komkommer, geschild, zonder zaadlijst en in blokjes of reepjes
• 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
• 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 4 tot 5 eetlepels vers sinaasappelsap
• 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De kipdijenfilet gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap marineren. Af en toe omkeren. In een mengkom de rode biet, bleekselderij en komkommer met 4 eetlepels olie, sinaasappelsap en fijngehakte verse bieslook met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De kipdijenfilet iets deppen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en in dunne plakjes snijden. De salade op de borden plaatsen en de plakjes kipdijenfilet erover verdelen. Met ciabatta of repen Turks brood serveren, vergezeld van Saison Noordt. Dit verfrissende en fruitige bier met een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de frisheid van de salade en de licht geroosterde smaak van de kipdijenfilet.

Brouwerij Noordt   Zaagmolenkade 46 3035 KA Rotterdam

www.brouwerijnoordt.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Noordt IPAL, Noordt Tripel, Noordt Saison, Noordt Blondt, Noordt Dubbel, Noordt Weizen, Noordt Bok, Noordt Lentebok, Noordt Tank 5 IPA, Noordtsingle USA Tarwebier, Noordt Black IPA, Noordt Noordoost & Noordwest, Noordt Caviar Stout.