Salade van rucola met gerookte eendenborst en kwartelei met 240 Volt van Stadsbrouwerij Eindhoven

Type bier: Stout

Ingrediënten voor 4 personen:

• 300 gram gerookte eendenborst in dunne plakjes
• 8 kerstomaatjes
• 4 gekookte kwarteleitjes
• 4 eetlepels 240 Volt (dressing) en 2 flesjes (4 proefglaasjes)
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 1 theelepel mosterd
• 1 teentje knoflook (geperst)
• 100 gram rucola,
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

Was de rucola en verdeel over de borden. Maak de dressing door de olijfolie, azijn, 4 eetlepels 240 Volt, knoflook, mosterd, peper en zout goed te roeren met de staafmixer . Over de rucola verdelen. Opmaken met plakjes eendenborst, gehalveerde tomaatjes en gehalveerde kwarteleitjes. Drink hierbij een gekoeld glas 240 Volt van Stadsbrouwerij Eindhoven. De volmondige, licht fruitige smaak van dit donkere bier van 7,7 vol% past goed bij de gerookte smaak van de eendenborst in combinatie met de dressing.  

Stadsbrouwerij Eindhoven, Vestdijk 280 , 5611 CZ Eindhoven NL

Stadsbrouwerij Eindhoven brouwt vele bieren o.a. 240 Volt (Stout), zie de website www.stadsbrouwerijeindhoven.com