Dikke vissoep met Muifels Graaf Dicbier Megens Blond

Type bier: Blond (6vol%).

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 kg witvisfilets of moten (bijvoorbeeld: heilbot, zeebaarsfilet, heekfilet, kabeljauwfilet, poonfilet), ontdaan van vel en graten

• 4 eetlepels extra vergine olijfolie
• 50 gr ui, fijngesneden
• 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden
• halve rode paprika in reepjes
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
• 1 dl Muifels Graaf Dicbier Megens Blond
• 200 gr Italiaanse pruimtomaten met sap uit blik, kleingesneden
• halve rode peper zonder zaden, fijngehakt
• zout naar smaak

Bereidingswijze:

Neem een grote braadpan en zet de ui, paprika en venkel aan in de olijfolie. Voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe en laat wat kleur krijgen. Voeg 2 eetlepels peterselie toe, even roeren en het bier toevoegen. Minuutje laten pruttelen en de tomaten met sap toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten sudderen. Leg dan de vis in stukken naast elkaar in de pan. Voeg zout en de gehakte peper en 1 eetlepel peterselie toe. Laat beide kanten van de vis 5 minuten gaarstoven. Leg de stukken vis voorzichtig op een voorverwarmde schotel en schep de saus erover. Serveer op geroosterd brood en drink er een koel glas Muifels Graaf Dicbier Megens Blond bij.

 

Muifelbrouwerij Kerkstraat 30 5351 EB Berghem

 

www.muifelbrouwerij.nl

 

Assortiment van deze brouwerij: Zuster Agatha, Broeder Everardus, Berghs Bier, Graaf Dicbier, D’n Ossebock, D’n Ossekop, Beerskey, Lentebock, Muifel USA IPA en diverse gelegenheidsbieren.