Kastanjechampignons met omelette en tomaat
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Het steeltje uit de kastanjechampignons verwijderen, met een borsteltje schoon vegen en met een scherp mesje iets uithollen. Vervolgens in water dat net tegen de kook aan is kort beetgaar koken. Met koud water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De preiringetjes in kokend water zeer kort beetgaar koken, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De tomaat in zeer kleine stukjes snijden. In een mengkom de eieren met de slagroom klutsen. Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten, stukjes tomaat toevoegen en roerbakken. Vervolgens het eimengsel al roerende toevoegen. Hittebron verlagen en al roerende een smeuïg roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout. De holte hiermee vullen en preiringetjes erover verdelen. Aanbevolen bieren: pilsner (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%.
Knakworstjes met ontbijtspek en ananas- chilisaus
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De geschilde, verse ananas in zeer kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de blokjes ananas kort roerbakken. De zoete chilisaus erdoor roeren en al roerende kort verwarmen. Vervolgens laten afkoelen. De knakworstjes met het ontbijtspek omwikkelen. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de omwikkelde knakworstjes aan beide kanten om en om bakken tot het ontbijtspek lichtbruin en licht krokant is. De warme omwikkelde knakworstjes met het mengsel van ananas en zoete chilisaus over bordjes verdelen. Aanbevolen bieren: pilsner (stevig gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 8 vol% (niet te zwaar gehopt).
Komkommer met tonijn, ansjovis en kappertjes
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De tonijn in een zeef laten uitlekken. In een mengkom plaatsen, met een vork uit elkaar halen en met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De komkommer in plakken van 0,5 cm dikte snijden. De plakken met het mengsel van tonijn besmeren. Met een gehalveerd ansjovisje en kleine kappertjes garneren. Aanbevolen bieren: pilsner (stevig gehopt), Weissbier, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 8 vol% (niet te zwaar gehopt).
Paprika met roomkaas, basilicum en pijnboompitten
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De paprika’s in vier delen snijden en de zaadlijst verwijderen. Met een snufje zout zeer kort beetgaar koken. Afspoelen, in een vergiet laten uitlekken en laten afkoelen. De pijnboompitten zo kort mogelijk in en koekenpan zonder vet verwarmen en laten afkoelen. De pijnboompitten zo fijn mogelijk verkruimelen en in een mengkom met de roomkaas en fijngeknipte verse basilicum mengen. Op smaak brengen met peper en zout en dit mengsel gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen. Met een speciaal vormpje met een doorsnee van 3 tot 4 cm rondjes uit de afgekoelde paprika steken. De rondjes afwisselend met het gekoelde mengsel besmeren. Eventueel met een prikkertje vastzetten en als aperitiefhapje of voorgerechtje serveren. Aanbevolen bieren: pilsner (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%.