Vijg, brie en peer
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze:
De gedroogde vijgen halveren en gedurende 2 uur in het bockbier wellen. Klokhuis uit de peer verwijderen en in plakjes snijden. De vijgen na het wellen iets deppen en de plakjes peer en een plakje brie erover verdelen. Met een klein takje rozemarijn garneren. Naar smaak met licht getoast rozijnenbrood serveren. Aanbevolen bieren: bockbier tussen 6 en 8%, dubbel tussen 6 en 8%, barley wine (gerstewijn).
Kalkoenfilet met milde kerriesaus
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kalkoenfilet in kleine blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok of braadpan verwarmen en de kalkoenfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en kort bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en bouillon en milde kerriepoeder erbij doen. In ruim 20 minuten gaar stoven. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs verdelen en met plakjes radijs garneren. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 7%, I.P.A. tussen 6 en 7%.
Pastrami met prei en roomkaas
Ingrediëmten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De dun gesneden preiringetjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een koekenpan verwarmen en de preiringetjes roerbakken. Roomkaas, of naar smaak blauwaderkaas ,toevoegen en kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes pastrami halveren, warme preiringetjes erover verdelen en oprollen. Eventueel met een prikkertje vastzetten. Met reepjes gegrilde rode paprika garneren. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 7%, I.P.A. tussen 6 en 7%.
Gebakken mosselen
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. De mosselen met een mengsel van bloem en weinig zout bestuiven. Olie in een koekenpan verhitten en de mosselen om en om bakken. Stukjes sjalot, knoflook en blokjes rode paprika en bleekselderij toevoegen. Kort verwarmen en de pan goed schudden. Op smaak brengen met peper en zout. Met reepjes stokbrood of ciabatta serveren. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 7%, I.P.A. tussen 6 en 7%.