Makreelfilet met prei en kerrie
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de preiringetjes roerbakken. Bouillon en milde kerriepoeder toevoegen, goed roeren en in de wok of koekenpan laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Graatjes met een pincet uit de makreel verwijderen. Prei en saus over bordjes verdelen en met gestoomde makreelfilet garneren. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier,
blond tussen 5 en 8%, IPA tussen 5 en 8 vol%.
Pruimen met Ardeense paté en bockbier
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De ontpitte, gedroogde pruimen in een mengkom in het bockbier gedurende 2 uur wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen. Met een stukje Ardeense paté of wildpaté vullen en met amandelsnippers of ontvelde hazelnoten garneren. Aanbevolen bieren: amber, bockbier tussen 6 en 8 vol%, donker tussen 6 en 8 vol%, donker van het type barley wine in een proefglaasje van 10 of 15 cl.
Groene asperges met ei en truffelpastei
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De harde onderkant van de asperges afsnijden en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een mengkom de hardgekookte eieren zo fijn mogelijk hakken, op smaak brengen met peper en zout en over de asperges verdelen. Met zwarte truffelpastei garneren en met licht beboterde warme toast serveren. Aanbevolen bieren: Weissbier, blond tussen 5 en 8 vol%.
Gehaktballetjes met kikkererwtenpuree
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. In een mengkom het gehakt mengen met de sjalotjes, beschuiten, ei en milde chilipoeder. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast laten opstijven. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen, kikkererwten en 1 dl bouillon toevoegen en gedurende 15 op de laagste hittebron stoven. Na het stoven ras el hanout erdoor roeren en met een staafmixer pureren. Mengkom uit de koelkast halen, kleine balletjes vormen en iets plat slaan. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de balletjes aanbraden. Twee deciliter bouillon toevoegen en op de laagste hittebron in 30 minuten gaar stoven. Balletjes, een lepeltje saus en puree over kleine bordjes of amuselepels verdelen. Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, blond tussen 5 en 8 vol%.