Annelies Geneyn: Salty Jane

Annelies Geneyn werkte als tekstschrijver mee aan het boek Beer & Burgers van Sofie Vanrafelghem en Jilles D’hulster.  

Ze selecteerde voor ons ‘Salty Jane’, haar favoriet uit het boek met 48 onweerstaanbare ‘Beer&Burger’-combinaties.

Deze culinaire burger met coquilles krijgt dankzij de zeekraal, parmezaan en pancetta een uitgesproken zoute toets.

Ingrediënten: 

  • Krokante bruine pistolet
  • kort gegrilde coquilles
  • krokante pancetta
  • zeekraal
  • Parmezaancrème

De lekkerste coquilles zijn nog een beetje rauw vanbinnen. Bak ze daarom niet langer dan twee minuten per kant.

De oude geuze van Drie Fonteinen is mooi in balans, maar heeft toch een scherp en prikkelend kantje.  Het bier respecteert het delicate karakter van de coquilles en verfrist tegelijk de zilte toetsen op de burger. Hierdoor kunnen de pure smaken van de ingrediënten echt op de voorgrond treden.

 

 

 

Opmerking:

Burger: Jilles D’hulster – Jilles Beer & Burgers

Pairing: Sofie Vanrafelghem 

Foto: Piet De Kersgieter

Dit recept verscheen eerder in Beer & Burgers, Uitgeverij Kannibaal/België