Kim Sonneveld: Bier pannenkoek met zalm - roomkaas en een Weizen (Noordtsingle van Brouwerij Noordt)

Laat ik beginnen dat ik geen keuze kon maken welk gerecht en bier favoriet is omdat ik erg van bier en eten houd is het een onmogelijke keuze, dus heb ik de keus aan mijn kinderen gelaten omdat wanneer zij tevreden zijn en rustig eten, wij meer kunnen genieten van wat er op ons bord ligt en het eten daardoor nog beter smaakt ;-)

Bierpannenkoeken met zalm en roomkaas it is!
De alcohol verdampt, dus de kinderen mogen dit gewoon mee-eten. Het te drinken bier laten we bij hun wel even achterwege ;-)

Ik heb gekozen voor een tarwebier, de Noordtsingle van Brouwerij Noordt.
Deze Weizen met zijn limoentonen en cascade gaan mooi samen met de zalm want zoals menig mens weet vormen zalm en limoen een goed huwelijk.

Voor de bierpannenkoeken heb ik gebruikt:
125 ml Noordtsingel Weizen
125 ml melk
250 gram bloem
Mespuntje zout
3 eieren
Scheutje olijfolie (dóór het beslag)

De bloem even zeven van tevoren, daarna alle ingrediënten met elkaar mixen tot een GLAD beslag.

Gebruik bij voorkeur roomboter om in te bakken (maar margarine/halvarine kan uiteraard ook)

Voor de roomkaas gebruikte ik:
100 gram Monchou
100 ml (ongezoete) (slag)room
Klein teentje knoflook
Dille, peterselie, bieslook (hoeveelheid naar smaak)
Zout naar smaak
 
Meng de Monchou en (slag)room tot een mooi glad mengsel, snijd of knip de kruiden en vermeng het met de roomkaas, gebruik zout naar eigen wens.

Verdeel een grote schep roomkaas over de pannenkoek (warm of koud, is beide lekker) en beleg het met de zalm en wat gemengde bladsla, rol de pannenkoek, serveer er eventueel wat zalm met roomkaas en salade bij en schenk het gebruikte bier van het beslag in, zoek het avondzonnetje op en Geniet!
Eet smakelijk.

Kim Sonneveld