Orson de Jongh: DRONKEN VIS IN "DEUGNIET"

Dronken vis in DeugnietBENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN

• 250 zalmfilet 
• 250 gram kabeljauw 
• 250 gram heilbot 
• 50 gram roze garnalen 
• 150 gram bouquet van fijngesneden ui, wortel, prei en bleekselderij 
• 250 cc basis roomsaus 
• 100 gram geraspte kaas 
• 1 flesje Deugniet bier 
• 50 gram boter 
• 50 cc room

 

 

 

 

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Fruit het bouquet in gesmolten boter. Voeg de vis toe, laat deze kort meestoven en blus dit af met een ½ flesje Deugniet. Schenk de basisroomsaus en de room erbij en laat het 5 minuten zachtjes garen. Verdeel het gerecht over 4 hoge soepkommen, strooi de kaas erover en gratineer de "Dronken Vis" goudbruin onder de grill. Serveer met donkerbruin brood (Bijv. Beyerd Bierbostelbrood) en een glas Deugniet.

Deugniet: Een heerlijk niet te zwaar, zacht smakend en fris blond bier. Dit bier complementeert het gerecht door de zachte licht kruidige smaak. De frisheid en het fijne koolzuurgehalte in het bier geven een aangenaam contrast aan de romige saus.

Orson de Jongh (Café-restaurant-brouwerij De Beyerd)