Arvid Bergström: Kokossoep met kip

Aantal personen 4, Moeilijkheid 2, Bereidingstijd 30 minuten, Benodigdheden soeppan

Ingrediënten:

• 300 gram kippendijenvlees zonder bot 450 gram kokosmelk

• 10 gram laos-wortel, in dunne plakjes

• 1 citroengras, snijd het in kleine stukken

• 5 sjalotten, gepeld en geplet

• 3 kaffir-limoen blaadjes

• 3 gram zout

• 3 kleine hete Thaise pepers, fijngesneden

• 250 gram kokos-crème

• 30 gram limoensap

• 20 gram vissaus

Bereidingswijze:

Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook in een pan en voeg de laos, citroengras, sjalot en kaffir limoen blaadjes toe. Laat de blaadjes heel. Giet de kokosmelk erbij en roer voorzichtig. Zet het vuur uit als de soep net aan kookt. Voeg de pepers, kokoscrème, de vissaus en de limoensap toe. Serveer het warm in een kom.

Was de kip en snijd ze in dunne stukken. Voeg de kip en het zout toe en laat het zachtjes sudderen op een laag vuur voor ongeveer 20 minuten.

Als de kip gaar is, giet je de kokosmelk erbij en dan roer je voorzichtig. Als de soep net aan kookt, dan zet je het vuur uit. Voeg de pepers, kokoscrème, de vissaus en de limoensap toe. Serveer het warm in een kom.

Bijpassend Bier:

Biernaam: Hopfather

Brouwerij: Oersoep

Biertype: Blond

Bierstijl: Bitter blond

ABV: 5%

toelichting smaken: Deze blond is bitter en zoet. Naast het fruitige heeft het ook een moutsmaak.