Mulfilet met knoflookcroutons, tomaat, basilicum en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: Blond, zwaar (Trappist tripel)

 

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram rode- of grijze mulfilet
  • 4 sneden oud volkoren- of witbrood, zonder korst
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 2 ontvelde en ontpitte trostomaten, in blokjes of partjes
  • 4 eetlepels verse fijn gescheurde basilicum
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Eventuele graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en in een schaal in een mengsel van 4 eetlepels zonnebloemolie en vers citroensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. De sneden brood in blokjes snijden. Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de blokjes kort om en om bakken. Na het bakken , de hittebron op de laagste stand zetten en de geperste knoflook erdoor roeren. De gemarineerde mulfilets iets deppen en op een grillpan of in een visklem op de barbecue om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De knoflookcroutons samen met de tomaat over borden verdelen en de mulfilets erop plaatsen. Met fijn gescheurde basilicum garneren en 3 eetlepels olijfolie erover verdelen. Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de smaak van de gegrilde mulfilet in combinatie met de knoflookcroutons, de frisse smaak van de verse tomaat en de subtiele smaak van de verse basilicum.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel

 

Koken met bier en bier als begeleidende drank

 panel home texels

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknoptemotivering van de bierkeuze,
met de bezoekers van Biercuisine delen.
 

Orson de Jongh. Sedert de oprichting van restaurant De Beyerd wordt bier in gerechten verwerkt en aanbevolen als begeleidende drank bij de gerechten. Orson de Jongh heeft in de loop der jaren, samen met de keukenbrigade, gestalte gegeven aan de ‘Beyerd bierkeuken’. Ieder kwartaal is er een nieuwe menukaart met aanbevolen bieren en tijdens de vele bierevenementen van De Beyerd wordt een speciaal biermenu aanbevolen. Het gerecht ‘Verdonken Vis in Deugniet’ is één van vele toppers van het eerste uur. Dit geldt ook voor de gerechten ‘Biefstuk van de Schele Os’ en ‘Paddenstoelenfeest’’, die regelmatig op de menukaart verschijnen. Orson is zowel in het sfeervolle café, de keuken, de brouwerij en het restaurant te vinden. Kortom een energieke allrounder en vooral attente, vriendelijke gastheer, die als geen ander weet hoe je gasten kunt verwennen. Informatie www.beyerd.nl

 

NIEUW! Beers and Beans

Op gezette tijden zullen we aandacht besteden aan het combineren van bier met bepaalde ingrediënten. We starten met bier gecombineerd met bonen.

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
   

 Brand Zwaar Blond glas 200

 
 WESTM-TRIP 200