Voorbeeld van een menu opbouw
1. Aperitief: Sparkling Melon
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
Pitten uit de meloen verwijderen en zoveel mogelijk bolletjes met een speciaal lepeltje uit de meloen steken. De bolletjes over hoge- of kelkglazen verdelen en met citroenlikeur bevochtigen. De citroenlikeur kan worden vervangen door 2 eetlepels citroensiroop. Opvullen met het koude witbier of koude Weissbier en met een klein takje verse munt garneren.
2.Voorgerecht: Pompoenpuree met ravioli en kaas en blokjes courgette
Aanbevolen bier: pils (niet te hoppig), witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 7 vol&
3.Tussengerecht: Zalmpasteitje met romige mosterdasus
Aanbevolen bier: witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 7 vol%
4.Hoofdgerecht: Wildzwijngoulash met diverse groenten
Aanbevolen bier: donkere, niet te zware bieren rond 8 vol%.
5.Nagerecht: Donut met dadel- en amandelpuree
Aanbevolen bier: Bieren van het type gerstewijn (barley wine), bijvoorbeeld Rochefort 8, Chimay blauw, Sint Bernardus ABT, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige, Gulpener Wintervrund, Kasteelbier donker, Jopen Ongelovige Thomas. Naar smaak te serveren in een proefglaasje van 10 of 15 cl.
De meeste recepten vindt u terug bij de vermelde gerechten en biertapas van deze site.