Bierplezier

Voorbeeld van een menu opbouw

1. Aperitief: Sparkling Melon

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 halve Galia of andere soort meloen
• 4 eetlepels Limoncello (citroenlikeur)
• 2 flesjes koud witbier of  Weissbier, van 30 cl
• 4 kleine takjes verse munt

Bereidingswijze:

Pitten uit de meloen verwijderen en zoveel mogelijk bolletjes met een speciaal lepeltje uit de meloen steken. De bolletjes over hoge- of kelkglazen verdelen en met citroenlikeur bevochtigen. De citroenlikeur kan worden vervangen door 2 eetlepels citroensiroop. Opvullen met het koude witbier of koude Weissbier en met een klein takje verse munt garneren.

 

 

 

 

2.Voorgerecht: Pompoenpuree met ravioli en kaas en blokjes courgette

 

Aanbevolen bier: pils (niet te hoppig), witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 7 vol&

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Tussengerecht: Zalmpasteitje met romige mosterdasus

 

Aanbevolen bier: witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 7 vol%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Hoofdgerecht: Wildzwijngoulash met diverse groenten

 

Aanbevolen bier: donkere, niet te zware bieren rond 8 vol%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Nagerecht: Donut met dadel- en amandelpuree

 

Aanbevolen bier: Bieren van het type gerstewijn (barley wine), bijvoorbeeld Rochefort 8, Chimay blauw, Sint Bernardus ABT, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige, Gulpener Wintervrund, Kasteelbier donker, Jopen Ongelovige Thomas. Naar smaak te serveren in een proefglaasje van 10 of 15 cl.

 

De meeste recepten vindt u terug bij de vermelde gerechten en biertapas van deze site.


Koken met bier en bier als begeleidende drank

 

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknopte
motivering van de bierkeuze, met de bezoekers van Biercuisine delen.
 
Dirk Breedveld is biersommelier, kok en gastheer bij De Twaalf Balcken in Den Burg op het eiland Texel.
Verwennen en genieten staan hoog in het vaandel bij Dirk. Hij schotelt zijn gasten verrassende gerechten
voor en gelet op zijn jarenlange ervaring worden zijn aanbevelingen voor het soort bier bij gerechten
in dank aangenomen. Dirk organiseert bierproeverijen en begeleidt groepen op het gebied van bier-
en spijscombinaties. Tijdens het jaarlijkse groots opgezette Bierdiner in Groningen is hij één van de
biersommeliers. Dirk is secretaris van de Alliantie van Biertapperijen (ABT), waarbij ook De Twaalf Balcken
is aangesloten. Tevens is hij redacteur van ABT Gazet, de maandelijkse nieuwsbrief van de Alliantie van Biertapperijen.
Informatie: www.12balcken.nl en Facebook pagina Dirk Breedveld.

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
     


 

 
 WESTM-TRIP 200