Bierplezier

Voorbeeld van een menu opbouw

1. Aperitief: Sparkling Melon

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 halve Galia of andere soort meloen
• 4 eetlepels Limoncello (citroenlikeur)
• 2 flesjes koud witbier of  Weissbier, van 30 cl
• 4 kleine takjes verse munt

Bereidingswijze:

Pitten uit de meloen verwijderen en zoveel mogelijk bolletjes met een speciaal lepeltje uit de meloen steken. De bolletjes over hoge- of kelkglazen verdelen en met citroenlikeur bevochtigen. De citroenlikeur kan worden vervangen door 2 eetlepels citroensiroop. Opvullen met het koude witbier of koude Weissbier en met een klein takje verse munt garneren.

 

 

 

 

2.Voorgerecht: Pompoenpuree met ravioli en kaas en blokjes courgette

 

Aanbevolen bier: pils (niet te hoppig), witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 7 vol&

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Tussengerecht: Zalmpasteitje met romige mosterdasus

 

Aanbevolen bier: witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 7 vol%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Hoofdgerecht: Wildzwijngoulash met diverse groenten

 

Aanbevolen bier: donkere, niet te zware bieren rond 8 vol%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Nagerecht: Donut met dadel- en amandelpuree

 

Aanbevolen bier: Bieren van het type gerstewijn (barley wine), bijvoorbeeld Rochefort 8, Chimay blauw, Sint Bernardus ABT, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige, Gulpener Wintervrund, Kasteelbier donker, Jopen Ongelovige Thomas. Naar smaak te serveren in een proefglaasje van 10 of 15 cl.

 

De meeste recepten vindt u terug bij de vermelde gerechten en biertapas van deze site.

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknoptemotivering van de bierkeuze,
met de bezoekers van Biercuisine delen.
 

Erik Verdonck  Erik is een gepassioneerde journalist, fotograaf en bierliefhebber. Een echte verhalenman: ‘Ik kijk steeds naar wat er zich om mij heen beweegt, wat er om mij heen gebeurt. Op zoek gaan naar echte verhalen, dat is de rode draad doorheen mijn werk’. Dit komt tot uitdrukking in zijn vele publicaties, artikelen in nieuwsbladen en tijdschriften en reportages op het gebied van reizen, toerisme en bier. Zijn liefde voor bier en het combineren van bier met gerechten komt tot uitdrukking in zijn recente en aan te bevelen publicatie Bierstronomie (2018) en Het Belgisch Bierboek (2016). Zijn site www.beertourism.com bevat veel interessante reportages over bier, biercultuur en reizen.

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
 

 WESTM-TRIP 200