Bierplezier

Voorbeeld van een menu opbouw

1. Aperitief: Sparkling Melon

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 halve Galia of andere soort meloen
• 4 eetlepels Limoncello (citroenlikeur)
• 2 flesjes koud witbier of  Weissbier, van 30 cl
• 4 kleine takjes verse munt

Bereidingswijze:

Pitten uit de meloen verwijderen en zoveel mogelijk bolletjes met een speciaal lepeltje uit de meloen steken. De bolletjes over hoge- of kelkglazen verdelen en met citroenlikeur bevochtigen. De citroenlikeur kan worden vervangen door 2 eetlepels citroensiroop. Opvullen met het koude witbier of koude Weissbier en met een klein takje verse munt garneren.

 

 

 

 

2.Voorgerecht: Pompoenpuree met ravioli en kaas en blokjes courgette

 

Aanbevolen bier: pils (niet te hoppig), witbier, Weissbier, blond tussen 6 en 7 vol&

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Tussengerecht: Zalmpasteitje met romige mosterdasus

 

Aanbevolen bier: witbier, Weissbier, geuze, blond tussen 6 en 8 vol%, I.P.A. tussen 6 en 7 vol%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Hoofdgerecht: Wildzwijngoulash met diverse groenten

 

Aanbevolen bier: donkere, niet te zware bieren rond 8 vol%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Nagerecht: Donut met dadel- en amandelpuree

 

Aanbevolen bier: Bieren van het type gerstewijn (barley wine), bijvoorbeeld Rochefort 8, Chimay blauw, Sint Bernardus ABT, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige, Gulpener Wintervrund, Kasteelbier donker, Jopen Ongelovige Thomas. Naar smaak te serveren in een proefglaasje van 10 of 15 cl.

 

De meeste recepten vindt u terug bij de vermelde gerechten en biertapas van deze site.

Koken met bier en bier als begeleidende drank

 panel home texels

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknoptemotivering van de bierkeuze,
met de bezoekers van Biercuisine delen.
 

Orson de Jongh. Sedert de oprichting van restaurant De Beyerd wordt bier in gerechten verwerkt en aanbevolen als begeleidende drank bij de gerechten. Orson de Jongh heeft in de loop der jaren, samen met de keukenbrigade, gestalte gegeven aan de ‘Beyerd bierkeuken’. Ieder kwartaal is er een nieuwe menukaart met aanbevolen bieren en tijdens de vele bierevenementen van De Beyerd wordt een speciaal biermenu aanbevolen. Het gerecht ‘Verdonken Vis in Deugniet’ is één van vele toppers van het eerste uur. Dit geldt ook voor de gerechten ‘Biefstuk van de Schele Os’ en ‘Paddenstoelenfeest’’, die regelmatig op de menukaart verschijnen. Orson is zowel in het sfeervolle café, de keuken, de brouwerij en het restaurant te vinden. Kortom een energieke allrounder en vooral attente, vriendelijke gastheer, die als geen ander weet hoe je gasten kunt verwennen. Informatie www.beyerd.nl

 

NIEUW! Beers and Beans

Op gezette tijden zullen we aandacht besteden aan het combineren van bier met bepaalde ingrediënten. We starten met bier gecombineerd met bonen.

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
   

 Brand Zwaar Blond glas 200

 
 WESTM-TRIP 200